Anmäl dig till en PT-utbildning

Dags att ta nästa steg i din egna träning och börja få betalt för den tid du lägger ner på gymmet? För många så blir träning, kost och hälsa mer av en livsstil än en hobby. Man lever för välmående och man vill predika för andra om fördelarna som finns i att ha en stark kropp och en frisk själ – något som ofta går hand-i-hand. Genom att anmäla dig till en PT-utbildning så kan du börja lära ut dina kunskaper – och få betalt för det.

En utbildning till personlig tränare kostar inte så mycket pengar – räkna från ungefär 25.000 kronor och uppåt – och den går att bygga vidare på där du exempelvis även läser kost- och näringslära samt förkovrar dig ytterligare i exempelvis anatomi. Det finns även andra fördelar och en sådan handlar om att en modern PT-utbildning blir mer individanpassad. Kort sagt: du behöver inte infinna dig i lektionssal X på tidpunkt Y och under givna veckor.

En flexibel PT-utbildning

Idag sker en PT-utbildning på ett mer flexibelt sätt och på distans. Konkret så innebär detta att du inte behöver göra så stora avkall på din vardag. Det finns exempel på där man fortfarande kan arbeta trots att man studerar till personlig tränare. Givet är att vissa moment fortfarande kräver fysiska möten och lika givet är att man måste genomföra en praktik innan man kan erhålla en licens och börja arbeta som personlig tränare. En utbildning till personlig tränare sker på dina villkor!

Behövs då verkligen fler personliga tränare? Ja, det finns ett behov och här nedan är några skäl till detta:

  • Övervikt. Vi rör oss mindre idag och vi äter sämre. Som personlig tränare kan du göra skillnad. Du ger övningar, råd och tar ett helhetsgrepp om allt från kost till träning.
  • Motivation. Har man en tid att passa så respekterar man den. Menas: det är lätt att hoppa över ett pass på gymmet i vanliga fall. Har man däremot bokat en personlig tränare – och betalat för den tjänsten – så dyker man upp.
  • Personlig vägledning. Som PT så jobbar du med individer och anpassar träningen efter var och en av dessa. Alla passar inte för gymmet och långt ifrån alla passar för ett löpspår. Du hittar nya vägar och gör träningen till ett mer naturligt inslag i vardagen.